6 Haziran 2012 Çarşamba

Göbek Piercing'i Taktırdıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli ?

 Göbek Piercing'i Taktırdıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli ?
 Göbek piercing!i taktıktan sonra, iş sadece bu piercing'i taktırmış olduğunuz yerin düzgünlüğü ile bitmiyor. Bu noktadan sonra tamamiyle piercing'e kendinizin çok iyi bakmanız gerekiyor. Piercing'e bakmaktan kasıt şudur; O bölgenin günlük olarak bir sabah, bir öğlen ve bir de yatmadan önce apseptik bir kremle o bölgenin iyice bir temizlenmesi gerekir. Baticon tarzı bir şeyle de temizlenebilmektedir.

Banyo yapmanızda bir sakınca yok. Bu normal bir sudur. Bunu sonuçta herkes evinde kullanıyor. Denize girebilirsiniz çünkü deniz tuzlu sudur ve içerisinde herhangi bir mikrop barındırmaz çokça. Bunun daha çabuk iyileşmesini istiyorsanız, daha çok deriyi kapatıcı kremlerle bunu destekleyebilirsiniz. Piercing yaklaşık bir ay - bir buçuk ay kadar kalınca göbekte bir yer edinecektir. Daha önce bunu çıkarırsanız, göbek kapanacaktır. 15 gün içerisinde çıkarıldığı taktirde, herhangi bir iz kalması mümkün değildir. İyileşme süreci, tamamen o kişinin o piercing'e ne kadar temiz baktığı ile ilgili bir durumdur. Enfeksiyon kapması, piercing yapıldıktan sonra o kişinin piercing'e son derece titiz şekilde bakması gerekiyor. Onun dışında bunda yapması gereken herhangi birşey yok ve son derece sağlıklı bir uygulama

Piercing Kime Yaptırılmalı ?

Piercing Kime Yaptırılmalı ?
Dövme yapanlara ya da piercing yapanlara yaptırma gibi bir ayrım yok. Zaten çok iç içe meslekler olduğu için, kimi dövmeci hem piercing hem dövme de yapabiliyor. Çoğunlukla da böyledir zaten. Piercing de dövme de olduğu gibi çıraklıktan öğrenilen bir meslek dalıdır ve dünyanın her tarafında bu şekildedir. Tabii ki piercing ustalığı, dövme ustalığına nazaran öğrenilmesi çok daha az meşakkatli bir iştir. Ama tabii ki bu da çıraklıktan öğreniliyor. Herhangi bir okul, kuruluş ya da eğitim ile öğrenilen birşey değil. Ama tabii ki yanında çalışılan insanın da meziyetleri önemlidir. Yanında ki ustadan en iyi şekilde Piercing'in inceliklerini öğrenmelidir. Bilinçsiz bir şekilde yapılmalı sonuçta bazı püf noktaları vardır ve bunları araştırarak kendini geliştirebilirsin. Tüm bunları bu işi bilen birisinden öğrenmek gereklidir. Kendi kendine yapılması çok riskli ve sakıncalı bir durumdur.

Piercing Nedir ?

Piercing Nedir ?
Piercing, vücudun bir bölgesine takılan bir küpedir. Piercing, esasında modern birşeyden ziyade, modernize olmuş birşeydir. İnsanoğlu'nda hep var olan, eski toplumlarda, kabilelerde belli amaçlar için yapılan, kimisinde belli inançlar için, kimisinde belli kabileye ait olduğunu göstermek için. Kısaca birçok farklı sebepten ötürü eskiden kabilelerde ya da eski toplumlarda olan birşey fakat günümüzde modernize olmuş bir şekilde yapılıyor. Daha çok süsleme, güzel görünme, tarz belli etme amacı ile yapılıyor.